دوشنبه, ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۱:۵۵ ۱۶۸
طبقه بندی:
  • اخبار ادارات شهرستان ها
  • اخبار سازمان
چچ

در راستای اجرای طرح روستاهای نوفن؛

فعالیت نخستین گلخانه ایروپونیک جنوب شرق کشور با تسهیلات کارآفرینی در هامون

مدیر صندوق کارآفرینی امید سیستان و بلوچستان گفت: در راستای اجرای طرح اشتغال زایی روستاهای نوفن، اولین گلخانه ایروپونیک جنوب شرق کشور با تسهیلات اشتغال زایی این صندوق و به همت یک کارآفرین بومی در شهرستان هامون سیستان و بلوچستان فعالیت خود را آغاز کرد.

فعالیت نخستین گلخانه ایروپونیک جنوب شرق کشور با تسهیلات کارآفرینی در هامون

به گزارش روابط عمومی صندوق کارآفرینی امید، غلامعلی صمصامی با اعلام این خبر اظهار داشت: این طرح اشتغال زایی که از پروژه های دانش بنیان است در قالب اجرای طرح استراتژیک روستای نوفن که رسالت آن حمایت از کسب و کارهای روستایی حول محور طرح های نو و دانش بنیان است مورد حمایت مالی این صندوق قرار گرفت.

صمصامی با اشاره به اقدامات ویژه صندوق کارآفرینی امید برای احیا و توسعه مشاغل روستایی به خصوص در مناطق کم برخوردار افزود: برای اجرای این گلخانه دانش بنیان صندوق مبلغ 10 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت اعطا کرده است.

او با تاکید بر نوآورانه بودن این گلخانه و کمک به ثببیت اشتغال در منطقه سیستان که درگیر خشکسالی است اظهار داشت: این گلخانه با به‌کارگیری فناوری‌های روز کشاورزی و با کمک هوش مصنوعی و فناوری بروز، موقعیت گلخانه ها را بر اساس شرایط اقلیمی منطقه در بازه های زمانی مختلف پایش و اجرا می کند.

مدیر صندوق کارآفرینی امید سیستان و بلوچستان گفت: از اهداف مهم روستای نوفن، اجرای چنین طرح هایی در روستاهاست که با انتقال دانش به کسب و کارهای روستایی، بازدهی تولید را افزایش دهد.

صمصامی بیان کرد: تسهیلات این طرح از محل تجهیز منابع تفاهم نامه صندوق با استانداری سیستان و بلوچستان پرداخت شده است و برای 3 نفر به صورت مستقیم و 10 الی 30 نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال شده است.

عادل سرگلزایی کارآفرین این طرح نیز در خصوص جزئیات گلخانه ایروپونیک گفت: در گلخانه پیشرفته آیروپونیک(تولید محصول کشاورزی بدون خاک و سم) مصرف آب ۹۰ درصد کمتر از گلخانه‌های سنتی است و تراکم کشت آن چهل برابر بیشتر از روش‌های معمول است به‌طوریکه در مساحت ۲۳۰ مترمربع امکان کاشت بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ نشا در برج‌های کشت وجود دارد.

سرگلزایی با اشاره به همت جوانان بومی و تحصیلکرده این استان برای اجرای این پروژه افزود: از اهداف مورد نظر در اجرای این گلخانه تکمیل زنجیره تولید و انتقال دانش آن به دیگر گلخانه های منطقه سیستان است که بتوانند تولید با ارزش افزوده داشته باشند.

او همچنین گفت: در این گلخانه که برای اولین بار در این استان از سوخت گاز استفاده می کند، امکان کشت بیش از ۱۵۰ گونه گیاهی و سبزیجاتی مانند کاهو فرانسوی دو رنگ و جعفری ایتالیایی را فراهم شده است.

انتهای پیام/

منبع:
آدرس کوتاه شده: