صندوق کارآفرینی امید اصفهان ۵ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان با بیان اینکه در سال جاری بیش از ۲,۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است، گفت: در سال جاری پنج هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم.
به گزارش روابط عمومی صندوق کارآفرینی امید، عبدالصمد شهبازی امروز در نشست خبری اظهار کرد: صندوق کارآفرینی امید، یک نهاد مالیتخصصی با ابعاد حمایتی در کشور است که در راستای حمایت و تأمین مالی کسبوکارهای خرد و کوچک فعالیت میکند.
وی افزود: براساس آمار رسمی، بیش از شش هزار نهاد مالی در کشور وجود دارد که اعطای تسهیلات قرضالحسنه همراه با سود ارزانقیمت دارند، اما همه به روش ساده و مطابق رفع مشکلات یا راهگشا بودن، فعالیتها را انجام میدهند.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان تصریح کرد: این صندوق براساس الگوی موفق جهانی توانسته ابعاد دوسویه را در کشور انجام دهد و بهعنوان بزرگترین صندوق حمایتی به صورت ایجاد شبکهسازی، خوشه و زنجیره تأمین یا ارزش تأمین مالی خود را نسبت به کسبوکارهایی که در این زمینه فعالیت میکنند، انجام دهد.
شهبازی اضافه کرد: در زمینه برندسازی و تجاریسازی، فعالیتهایی وجود دارد که از ابعاد تخصصی فعالیت صندوق کارآفرینی امید را پیش بردیم که در سال جاری و سالهای اخیر، ثمرات خوبی به استان اصفهان منتقل کرد.
وی گفت: در سال جاری بیش از ۲,۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که به لحاظ تعدادی بیش از ۲۵۰۰ فقره تسهیلات از این عملکرد و فعالیت میتوان نام برد، همچنین بیش از ۲۳۳ درصد نرخ رشد در حمایت از کسبوکارها نسبت به دوره مشابه را شاهد بودیم.
شهبازی گفت: در سال جاری سه سرفصل برای محل اعتبارات پرداخت تسهیلات ارائه شد که ازجمله این محلها، بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه عمومی کشور، محل اعتبارات اشتغالات روستایی از منابع تلفیقی صندوق توسعه ملی و صندوق کارآفرینی امید و بخش دیگر از اعتبارات داخلی مجموعه بود که توانستیم از این محل اعتبارات لازم را تأمین کنیم و کسبوکارها را مورد حمایت قرار دهیم.
وی اضافه کرد: در بخش بند الف تبصره ۱۸ بر اساس گزارش اداره کل اقتصاد و امور دارایی، صندوق کارآفرینی امید در شبکه بانکی بالاترین تعداد پرداخت تسهیلات را در استان اصفهان داشته و به لحاظ مبلغی دومین مجموعه مالی در استان بوده که بیشترین پرداخت تسهیلات را بین شبکه بانکی از محل اعتبارات داشته است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان افزود: پیشتر توسط مدلهای قدیمی که در مجموعه وجود داشت، فراخوان نسبت به پرداخت تسهیلات داده میشد تا افراد پرداخت تسهیلات خود را انجام دهند، اما در سال جاری صندوق کارآفرینی امید توانسته با وزارتخانهها و دستگاهها تفاهمنامه امضا کند. همچنین افراد به صورت تخصصی معرفی میشوند.
شهبازی تصریح کرد: فرایند برای معرفی افراد، در شورای برنامهریزی استانداری تشکیل جلسه میشود و در صورت تأیید به مجموعه صندوق کارآفرینی امید محول خواهد شد و بعد از ارجاع پرونده و اسامی به صندوق طی تیمی که کارشناسان فنی خبره هستند، کسبوکارها مورد بررسی قرار میگیرد و بعد از تاییدیه بخش منجر به پرداخت تسهیلات یا تأمین مالی پرونده تسهیلاتی خواهد شد.
وی اظهار کرد: وزارتخانه و سازمانهای مورد هدف ازجمله وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی، کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان بهزیستی و کمیته امداد مورد تفاهمنامه و قرارداد بودند تا بتوانیم اعطای تسهیلات را از آن محل داشته باشیم.
تسهیلگری از مزیتهای صندوق کارآفرینی امید است
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان با بیان اینکه در سال جاری پنج هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم، افزود: ۲,۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت تسهیلات داشتیم، همچنین بخش خصوصی ۱۱ هزار میلیارد تومان در اشتغالزایی سرمایهگذاری کرد. سرمایهگذاری بخش خصوصی این نوید را میدهد که اگر دولت حمایت ارزانقیمت یا مشوقهای خوبی را در نظر بگیرد، بخش خصوصی میتواند سرمایه خود را با اعتبارات خرد دولتی تلفیق کند تا بخش اعظمی از مشکلات سرمایهگذاری از آن محل برطرف شود.
شهبازی ادامه داد: تسهیلگری یکی از مزیتهای صندوق کارآفرینی امید نسبت به سایر نهادهای خدمترسان بوده، این در حالی است که تسهیلگری در چند بخش انجام میشود، یکی تسهیلگری در بخش ضمانت که ضمانتها آسان سازی میشود و وثیقههای روستایی که شاید مورد پذیرش مجموعههای مالی نباشد را مورد پذیرش قرار میدهیم یا تا سقف یک میلیارد تومان را با اشخاص حقیقی، کاسب و کارمند و وامهای مشارکتی سهامداران که یارانه خود را برای ضمانت و پرداخت تسهیلات منتقل کردند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از بخشها به عنوان تسهیلگری، تشکیل و تسریع در پرداخت تسهیلات است، سعی کردیم در سال جاری سرعت پرداخت تسهیلات و رسیدن منابع به متقاضیان را افزایش دهیم که در این زمینه رشد چشمگیری را شاهد بودیم. همچنین برای روستاییان و مناطق محروم جهت رفاه حال روستاییان شعبه سیار در نظر گرفتیم تا خدمترسانی با سرعت انجام شود.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری ابتدای سال به این موضوع اشاره کردند که در تخصیص منابع برای ارائه تسهیلات پولپاشی صورت نگیرد و بر هزینهکرد نظارت شود، از این رو بحث نظارت بر هزینهکرد منابع در مجموعه صندوق کارآفرینی امید مورد توجه است.
نرخ معوقات صندوق کارآفرینی امید اصفهان هفت هزارم درصد است
شهبازی با اشاره به نرخ معوقات مجموعه، افزود: افرادی که کسبوکارهای خرد و کوچک دارند به طور معمول خوش حساب هستند، یعنی افرادی که کسبوکارهای خرد و کوچک دارند تعهداتشان را نسبت به شبکه بانکی و مجموعه مالی خوب انجام میدهند، همچنین نرخ معوقات هفت هزارم درصد در استان اصفهان است.
وی افزود: یکی دیگر از مزیتهای صندوق کارآفرینی امید این است که افراد آسیبپذیر مورد حمایت صندوق قرار میگیرند، به عنوان مثال زندانیان به تازگی آزاد شده یا افراد حاشیه نشین شهر و روستاییان در مناطق محروم مورد حمایت صندوق هستند.
حمایت از شرکتهای دانش بنیان از اهداف سال آینده صندوق است
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان گفت: ازجمله اهداف سال آینده صندوق کارآفرینی امید این است که حمایت خود را از شرکتهای دانشبنیان و مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی ادامه دهیم، در سال جاری قراردادی با شهرک علمی و تحقیقاتی اجرایی کردیم که شرکتها توسط تیم مشترک با صندوق کارآفرینی و شهرک معرفی و مورد ارزیابی قرار میگیرند و تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان شرکتها را به صورت قرضالحسنه مورد حمایت قرار میدهیم.
شهبازی با اشاره به اینکه درحالحاضر قرارگاه محرومیتزدایی استان اصفهان در حال فعالیت است، گفت: مأموریت صندوق کارآفرینی امید این است که چهار محله شهر یا روستاها را در استان اصفهان به صورت پایلوت مورد حمایت قرار دهیم که حاشیه شهر اصفهان، محلهای از شهر شهرضا، یکی از روستاهای آرانوبیدگل و تیرانوکرون از مواردی است که در حال تدوین مانیتورینگ محله یا روستا هستیم که بعد از عارضهیابی و بررسی محل نسبت به ایجاد یا تثبیت اشتغال یا صندوقهای خرد محلی اقدام خواهیم کرد تا کاهش آسیب اجتماعی و فقر را در این مجموعهها شاهد باشیم.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از اهداف ما سوق کسبوکارها به سمت زنجیره ارزش و ایجاد زیست بومهای کسبوکار در استان اصفهان است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان اضافه کرد: در سالهای گذشته رده سنی در پرداخت تسهیلات ۱۸ تا ۳۵ سال بود اما در حال حاضر بیش از ۵۳ درصد از تسهیلات بین ۳۵ تا ۵۵ سال تعلق گرفته است.
شهبازی گفت: در بخش خدمات، صنعت و کشاورزی فعالیت داریم، امسال تفاهمنامه صندوق بیشتر با وزارت جهاد کشاورزی بود از این رو سهم کشاورزی از سهم صنعت و خدمات بیشتر شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهر اصفهان برند پایتخت صنایع دستی را یدک میکشد، خدمات و حمایت خوبی در حوزه صنایع دستی داشتیم و آمادگی داریم در بخشهای مختلف و حوزههای مغفول مانده توسط دستگاهها و وزارتخانهها آنها را مورد حمایت قرار دهیم.
حمایت از شهرداریها در بخش بازسازی ناوگان
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان با بیان اینکه شهرداریها در بخش بازسازی ناوگان مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید قرار گرفتند، اضافه کرد: تفاهمنامهای بین برنامه و بودجه، شهرداریها و صندوق کارآفرینی امید منعقد شده است و از این محل تعدادی از شهرداریها که پای کار آمدند نسبت به نوسازی اتوبوسها و تثبیت اشتغال یا کاهش آسیبهای زیست محیطی و آلودگی هوا اقدامات خوبی انجام گرفته است، همچنین در شهر اصفهان، شاهینشهر و شهرضا قراردادهای نهایی منعقد و وارد فاز اجرایی شدند.
بیش از ۶۰ درصد کسبوکارها در سال جای توسعهای بوده است
شهبازی خاطرنشان کرد: در کنار نگاه تجاریسازی یا کار تجاری و درآمدی، نگاه اجتماعی و انتفاعی داشتیم بر این مبنا که در هر شهرستان حتی خوروبیابانک یک دفتر و شعبه داریم تا بتوانیم خدمات را ارائه دهیم.
وی افزود: در سال آینده قصد داریم اعتبارات را با اولویت شرکتهای دانشبنیان، مناطق کمبرخوردار را در اولویت قرار میدهیم، همچنین مناطقی را که در سال ۱۴۰۱ بیشتر سهم گرفتند نسبت به مناطقی که کمتر سهم گرفتند، کمتر در اولویت قرار میدهیم.
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان خاطرنشان کرد: در ایجاد و توسعه کسبوکار حمایتهای لازم را انجام میدهیم، این در حالی است که بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد کسب و کارها در سال جاری توسعهای بوده است.
انتهای خبر/